Jak pozbyć się tłuszczu z pleców za pomocą CoolSculpting

 Strona główna / Blog / Jak pozbyć się tłuszczu z pleców za pomocą CoolSculpting

Jak pozbyć się tłuszczu z pleców za pomocą CoolSculpting

Nadmierna tkanka tłuszczowa na plecach to problem fizyczny i estetyczny, który może dotknąć każdego. Tradycyjna metoda pozbycia się go obejmuje intensywne ćwiczenia, dietę o kontrolowanej kaloryczności lub operację liposukcji. Jednak dzięki innowacjom kosmetycznym można go teraz zredukować za pomocą zabiegu zamrażania tłuszczu, który nie wymaga operacji, przestojów ani ćwiczeń. CoolSculpting® to zatwierdzony przez FDA zabieg niechirurgicznej redukcji tkanki tłuszczowej na plecach, który daje trwałe rezultaty.

Co jest przyczyną powstawania tkanki tłuszczowej na plecach i jak ją usunąć?

Tłuszcz na plecach to widoczny problem, który może dotknąć każdego, niezależnie od wieku. Może on wynikać z naturalnego procesu starzenia się, kiedy mięśnie pleców tracą siłę i strukturę. Może to prowadzić do powstawania obwisłych kieszonek skóry na górnej i dolnej części pleców.

Czynniki związane ze stylem życia również odgrywają istotną rolę w tworzeniu się tkanki tłuszczowej na plecach. Najbardziej zagrożone są osoby prowadzące siedzący tryb życia, które przez cały dzień siedzą przy biurku lub wykonują ograniczoną aktywność fizyczną. Brak ruchu spowalnia zdolność organizmu do spalania kalorii, a w połączeniu z nadmiernym spożyciem kalorii może prowadzić do powstawania tkanki tłuszczowej na plecach.

Usuwanie tłuszczu z pleców może być trudne do przeprowadzenia wyłącznie poprzez zmianę stylu życia. Aby zminimalizować widoczność tkanki tłuszczowej na plecach, pacjenci muszą wdrożyć program intensywnego odchudzania. Może to być czasochłonny proces, wymagający wielu wyrzeczeń i ciężkiego wysiłku fizycznego. CoolSculpting natomiast w szybki, kontrolowany i precyzyjny sposób usuwa komórki tłuszczowe z pleców.

W jaki sposób CoolSculpting usuwa nadmiar tłuszczu z pleców?

Zabieg CoolSculpting usuwa podskórny tłuszcz z pleców poprzez medyczne zamrażanie komórek tłuszczowych, dzięki czemu krystalizują się one, kurczą, rozpadają i obumierają. Organizm w naturalny sposób pozbywa się ich poprzez standardowe procesy metaboliczne.

Ten unikalny proces, znany również jako kriolipolizazamraża tylko te komórki tłuszczowe, które znajdują się tuż pod powierzchnią skóry. Te komórki tłuszczowe zamrażają się w wyższej temperaturze niż tkanka, która je otacza. Umożliwia to naszym zaawansowanym praktykom CoolSculpting bezpieczne wyizolowanie i leczenie samych komórek tłuszczowych, pozostawiając zdrowe tkanki wolne od uszkodzeń.

Zabieg Coolsculpting ma udowodnione klinicznie działanie usuwające tłuszcz. Jest to Zatwierdzony przez FDA opatentowana technologia opracowana na Uniwersytecie Harvarda.

Ostatnie badania wykazały, że może ona spowodować utratę do 20-30% tłuszczu już po jednej sesji.

Co dzieje się podczas zabiegu Coolsculpting na tkankę tłuszczową pleców?

Podczas zabiegu CoolSculpting urządzenie CoolSculpting zapewnia kontrolowane chłodzenie, aby rozbić komórki tłuszczowe. Urządzenie jest nakładane na podkładkę żelową, która jest układana na wybrzuszeniach tłuszczu jako środek ochronny podczas zabiegu.

Zabieg trwa zaledwie 35 minut, a pacjenci mogą wrócić do swoich normalnych zajęć bez żadnych przestojów.

Jak długo trzeba czekać na efekty?

Widoczne rezultaty zabiegu CoolSculpting na plecach są zwykle zauważalne po 6-8 tygodniach. Tyle czasu potrzebuje organizm, aby skutecznie wypłukać komórki tłuszczowe. Pacjenci zauważą wyraźną redukcję wybrzuszeń tłuszczu na plecach i będą mogli dostrzec bardziej płynny kształt na bokach i w górnej części pleców.

Najlepsze rezultaty są widoczne po 14-16 tygodniach, kiedy większość komórek tłuszczowych zostanie usunięta.

Czy ukierunkowane wyniki utraty tłuszczu są trwałe?

Jedną z największych zalet zabiegu CoolSculpting jest to, że komórki tłuszczowe są trwale niszczone. Jeśli po zabiegu będziesz prowadzić zdrowy i aktywny tryb życia, tłuszcz nie powróci, a Ty będziesz mógł cieszyć się widocznymi korzyściami z utraty tkanki tłuszczowej przez długi czas.